Single Blog Title

This is a single blog caption
3
nov

Geroepen door Afrodite

P in meer

24 november 2015. Vandaag start ik mijn vijftigste levensjaar. Met regen en drup tegen de ruiten. Vanochtend word ik als vanouds met een ontbijtje op bed wakker gezongen door mijn man en drie zonen. Waar bij hen inmiddels de baard in de keel is genesteld, voel ik een brok in de mijne als ik de boys met hun lage stemmen lang-zal-ze-leven hoor zingen. Het is onze traditie met het uitreiken van het cadeautje te vertellen wat we van de jarige vinden. Mama is heel erg lief. Ze is sociaal en een beetje vreemd maar dat vinden we niet erg want dan is het leven ook niet saai met mama. Ik luister en glimlach terwijl ik in mijn stukje suikerbrood bijt. Mama is en blijft mooi, ook als ze 49 jaar is. En mama kan goed tangodansen. Heerlijke positieve gedachten omlijsten mijn verjaarsontbijt.

 

Afrodite zou vanuit haar godenrijk bij het aanschouwen van dit ritueel goedkeurend hebben geknikt. De eigenschappen waarom zij werd aanbeden, zijn vertegenwoordigd in deze rijpere vrouw op weg naar 50 jaar. Als ik later opzoek in het boek Terug naar den Olympus van Gerard van den Amstel wat deze precies zijn, lees ik over Afrodite: dochter van Zeus en Dion, Godin van de liefde, schoonheid en bevalligheid. Uit het schuim van de zee geboren wier verschijning de ganse aarde in verrukking juichte. Woeste grond verandert met haar komst in het weelderigste gras en prachtige bloemen. Mateloos bekoord door haar schoonheid. Wauw wat een godin! Een inspiratie voor de vrouwen op aarde. Terwijl ik verder lees over Afrodite, flip ik tegelijkertijd door mijn digitale fotoboek. Mijn ogen blijven hangen bij een beeld van mijzelf in het water. Deze lente liet ik me fotograferen op landgoed Terra Nova in Zuid-Frankrijk waar ik mijn esSensuality Training aan het voorbereiden was. Op de foto is te zien hoe ik tot over mijn knieƫn in het water sta van het nabijgelegen ven in de late lentezon. Ik ben naakt op een doorschijnend wit topje na. Met mijn blonde haren opgestoken loop ik langzaam door de zachte modder die op de bodem ligt. Alles is prachtig in deze foto, zou Afrodite me verzekerdheid hebben: bevalligheid, schoonheid en bovenal in harmonie met de natuur. Het ven is voor mij een magisch plek. Elke ochtend bezwem ik haar met de klok mee. Halverwege mediteer ik een tijdje op een piepklein eilandje terwijl ik de zon op mijn gezicht laat schijnen. Ik voel de verbinding met de natuur en geniet van de zinnenprikkelende omgeving. Fijngevoelig. Welwillend. Zelfs het piepkleine fruitvliegje dat op mijn tepel landt, voel ik.

 

Afrodite is geboren in het water. Zodra ze op het land kwam, reageerde de natuur uitbundig op haar verrukkelijke schoonheid. Als ik naar mijn sensuele foto kijk, voel ik verwantschap met de betekenis van deze liefdesgodin. Ik houd heel veel van de sensuele vrouw in mij en gun het andere vrouwen ook. Vooral de vrouwen die – net als ik – al wat langer onderweg zijn. Het schaamteloze karakter van Afrodite spreekt me nog het meest aan. Ze mocht dan als Godin symbool staan voor stimulerende trouwe liefde in de atmosfeer van een gelukkig huwelijk, het weerhield haar niet zonder schaamte te genieten van haar vele jonge minnaars. Vooral jager Adonis liet Afrodite hunkeren van verlangen. Deze hunkering naar overgave en het verlangen me begeerd te voelen, (her)ken ik goed. Zolang ik leef, wil ik dat blijven voelen. Ik koester de sensuele vrouw in mij en stimuleer haar zoveel ik kan. Sterker, ik voel me door Afrodite geroepen ook andere vrouwen uit te nodigen hun sensuele vrouw te wekken en levend te houden.

Om die reden heb ik esSensuality Training ontwikkeld omdat ik geloof dat Afrodite haar bevallige sporen in elke vrouw heeft achtergelaten. Sensuele zaadjes die met (zelf)liefde, aandacht, dans en zintuiglijke prikkeling eindeloos tot bloei kunnen blijven komen.

Leave a Reply